Array ( [mr_id] => 79949 [mr_node] => 72876 [mr_media] => 73792 [mr_field] => image [mr_order] => 0 [media_id] => 73792 [media_album] => 1 [media_path] => media/2019/03/73792.jpg [media_name] => 20125.jpg [media_type] => 0 [media_creation_date] => 2019-03-09 14:56:56 )
Facebook Instagram Youtube
Պահքի ուտեստներ. Հայկական ռեստորանների մեծ մասի ճաշացանկում հայկականը քիչ է
Խոհարարն իր մտահոգությունն է հայտնում. հայկական ռեստորանների մեծ մասի ճաշացանկում հայկականը քիչ է, գերակշռում են արտասահմանյան խոհանոցների ուտեստները:

Հայկական խոհանոցը պահքի բազմաթիվ ուտելիքներ ունի: Մեծ Պահքի շրջանում խոհարար Սեդրակ Մամուլյանը խոսեց Պահքի ուտեստների, թույլատրելիի ու անթույլատրելիի, ազգային խոհանոցի, ու ռեստորանների մասին: 

Սեդրակ Մամուլյանի խոսքով` ճիշտ սնվելու մշակույթը Հայաստանում չի կարևորվում, նույնիսկ անտեսվում է: Պահքի շրջանում արգելված կենդանական ծագման ուտեստները դժվարությամբ ենք փոխարինում բուսական ծագում ունեցող ոտեստներով:

Խոհարարն իր մտահոգությունն է հայտնում. հայկական ռեստորանների մեծ մասի ճաշացանկում հայկականը քիչ է, գերակշռում են արտասահմանյան խոհանոցների ուտեստները: Նա առաջարկում է ավելի շատ կենտրոնանալ ազգային խոհանոցի վրա ու այն ավելի ճանաչելի դարձնել: